Rehunäyte

Rehunäytteet tulee ottaa kotoisista rehuista vuosittain tasapainoista ruokinnan suunnittelua varten. Eurofins Agrolla on laaja valikoima erilaisia rehuanalyyseja valikoimassaan. Analyysit tehdään joko perinteisin ns. märkäkemiallisin menetelmin tai lähi-infrapuna-analytiikkaa hyödyntäen NIR-analyyseilla. Rehuanalyysillä selvitetään rehun ravinnepitoisuudet ja rehuarvot halutuille eläinryhmille (nauta, hevonen). Kemiallisella rehuanalyysillä voidaan tutkia kaikenlaiset rehut, kuten ape- ja liemirehuja, rypsiä, perunaa, härkäpapua jne. Analysoimme myös harvinaisempia rehuja mm. lemmikkieläimille. Ravintosisällön lisäksi on tärkeää tietää rehun sisältämät kivennäis- ja hivenaineet. Valikoimassamme on erilaisia paketteja yksittäismäärityksistä aina laajoihin paketteihin. Edellisten lisäksi valikoimaamme kuuluvat mm. hometoksiini-, aminohappo- ja vitamiinimääritykset sekä rehujen mikrobiologinen laatu (kokonaisbakteerit, hiivat ja homeet).

NIR-rehuanalysointi

Kotoiset rehut, heinä, säilörehu, säilöheinä ja rehuvilja (yhtä viljalajia sisältävänä) soveltuvat hyvin tutkittavaksi NIR-analytiikalla. Tilaussaatteella tulee ilmoittaa mahdollisimman tarkat taustatiedot rehulle sekä eläinlaji rehuarvojen laskentaa varten. Analyysitulokset toimitetaan asiakkaalle tulospöytäkirjalla, jossa on huomioitu eläinryhmän mukainen rehuarvolaskenta. Laajaan säilörehupakettiin kuuluu Pötsipuntari -tulkinta, joka antaa tarkempaa tietoa rehun vaikutuksista pötsissä sekä vinkkejä rehuntekoon ja ruokinnan korjauksiin. Eläinten terveydelle tärkeät kivennäis- ja hivenmääritykset kannattaa aina tilata samalla, kun näytteestä tehdään NIR-rehuanalyysi.

Hevosten rehut

Hevosten rehuille on oma rehuanalyysivalikoimansa. Rehuanalyysiä (NIR) voidaan täydentää kivennäismäärityksillä sekä mikrobiologisilla määrityksillä. Rehuarvolaskenta tehdään hevosille, samoin tulkinta mikrobiologisesta laadusta.

 Kaikkien rehuanalyysipakettien sisällöt löytyvät HINNASTOSTAMME.

LÄHETÄ REHUNÄYTTEET OSOITTEELLA: Eurofins Viljavuuspalvelu, Asiakaspalautussopimus 601255, Graanintie 7, 50190 MIKKELI

Näytteen n:o Lohkon tunnus / tunnukset Lohkon nimi Näytteen-
ottopäivä
Karttapiste Maalaji Multavuus
Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja